Těsto na perníčky
Perníčky měkké hned po upečení
Suroviny na těsto
Moučkový cukr: 140 g
Vejce: 2 ks
Tuk na pečení: 100 g změklý např. Hera,
Med: 2 PL rozpuštěný
Perníkové koření: 2 ČL
Jedlá soda: 1 ČL
Mouka hladká: 400 g
Skořice mletá: 1 ČL
Postup
V míse utřete dohladka cukr s vejci a změklou Herou. Přidejte med, skořici a perníkové koření. Do takto připravené hmoty vmíchejte prosátou mouku smíchanou se sodou.
Vypracujte hladké pružné těsto. Těsto necháme odpočinout v lednici do druhého dne.
Vyválejte placku o síle 5 mm. Vykrajovátko oprašte v mouce nebo kakau (přebytečnou mouku nebo kakao oklepejte) a vykrajujte libovolné tvary. Vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
Potřete rozšlehaným vajíčkem, aby se perníčky pěkně leskly. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
Tip
Do těsta nedávejte více medu, jinak perníčky budou tvrdé.
Pokud se těsto lepí přidejte mouku a propracujte. Pokud se rozpadá přidejte lžíci mléka.
Záznamy nebyly nalezeny...